Схуднути, але без анемії: Дієтолог розкрила секрет правильного харчування

Для схуднення і уникнення анемії потрібно вживати продукти, які містять багато заліза, однак це треба робити з розумом. Про це розповіла відомий дієтолог Світлана Фус в своєму блозі в Instagram, уточнивши, що деякі компоненти навпаки перешкоджають засвоєнню цього мікроелементу, повідомляють Патріоти України.

"Що треба їсти, щоб уникнути анемії? Основні "постачальники" заліза – яловичина і печінка. Кожен день їх їсти не варто, двох-трьох разів на тиждень цілком достатньо. В інші дні можна дозволити собі білок у вигляді м'яса птиці, риби і яєць", – розповіла вона.

За словами дієтолога, харчуватися одним м'ясом нудно і не корисно, тому варто доповнювати тваринний раціон рослинними компонентами, овочами, фруктами, злаковими, які містять вітамін С і вітаміни групи В

"Важливо те, що без цих вітамінів неможливе повноцінне засвоєння заліза. Тому кожен день з'їдайте невелику кількість фруктів – кілька апельсинів, ківі або яблук, а м'ясо, птицю та рибу доповнюйте салатамиіз зелені, квашеної капусти, солодкого перцю та інших овочів. Не забувайте про каши", – додала фахівець

Вона попередила, що в продуктах також містяться речовини, які заважають засвоєнню заліза: танін, фітинова кислота, кальцій. Вони пов'язують залізо в нерозчинні сполуки і заважають його всмоктуванню в просвіті кишечника.

Танін міститься в чаї, фітинова кислота – в крупах і бобових, кальцій – в молочних продуктах. Незважаючи на це, перераховані продукти корисні та дають організму важливі компоненти для роботи. Однак необхідно правильно їх використовувати і в розумних обсягах.

"Щоб зменшити кількість фітіновой кислоти та її сполук – потрібно замочувати крупи і бобові водою на ніч перед приготуванням. Запиваючи м'ясо міцним чаєм, ми позбавляємо організм пристойної "порції" необхідного елемента. Залізо не "дружить" з кальцієм. Тому після з'їденої порції м'яса не слід вживати молоко, кефір, їсти сирні десерти", – наголосила вона.

Фус також додала, що потреба в залізі підвищується в період активного росту, при вагітності і годуванні грудьми, великих фізичних навантаженнях. Особливо його потребують жінки під час місячних.

"У першу половину циклу потрібно особливо стежити за харчуванням і обов'язково вживати м'ясо і печінку з достатньою кількістю фруктів і овочів. Уникнути виникнення анемії реально, якщо додавати в раціон продукти, що містять залізо, налагодити збалансоване харчування, знати особливості деяких продуктів", – підсумувала дієтолог.

Культова радянська актриса Яковлева бореться зі смертельною хворобою і вже перестала виходити на зв'язок

понеділок, 27 вересень 2021, 22:44

Лікування виявилося дуже важким для актриси, вона підірвала своє здоров'я. На якийсь час настала ремісія, і актриса почала з'являтися в різних ток-шоу і навіть завела свій власний блог в інтернеті, щоб спілкуватися з шанувальниками і розповідати їм ост...

"Молчи, грусь, молчи!": До США не пускатимуть вакцинованих "не имеющим аналогов в мире" бадяжним “Спутником V” – ЗМІ

понеділок, 27 вересень 2021, 22:38

Сполучені Штати Америки можуть заборонити в’їзд, які вакциновані проти коронавірусу, препаратами, які не визнала Всесвітня організація охорони здоров’я. До цього переліку, зокрема потрапляє російський “Спутник V”, повідомляють Патріоти України з посила...