Скільки доведеться заплатити за незаконно зрубану ялинку: Українців попередили про штрафи

Українцям нагадали, що за самовільну вирубку ялинок доведеться чимало заплатити. Про це пише"Київзеленбуд", передають Патріоти України.

Так, за кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф, розмір якого залежить від величини та місцезнаходження зеленого насадження:

  • у лісах – від 759 до 3432 гривень;
  • в межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 гривень;
  • в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 11 495 до 52 311 гривень.

Щоб запобігти запобігання самовільним вирубкам ялинок та сосен "Київзеленбуд" розпочав обробку дерев у парках, скверах та лісах столиці. На хвойні насадження нанесли нешкідливі хімічні речовини (репеленти), які безпечні для рослин, але у теплому приміщенні виділяють неприємний запах.

Окрім цього, передбачено спільні рейдові заходи та патрулювання з залученням працівників державної екологічної інспекції та патрульної поліції.

Державна екологічна інспекція Поліського округу додає: "Потрібно бути свідомими і купувати новорічні дерева лише у легальних реалізаторів у визначених органами місцевого самоврядування місцях, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили, який підтверджує його легальність".

За покупку незаконно зрубаних дерев, що не мають відповідних маркувань також передбачена відповідальність: штрафні санкції становлять 510-1700 гривень.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...