Скільки фінів переконані, що Росія має програти в війні проти України

Переважна більшість фінів висловлюють думку, що Росія має програти війну та вивести свої війська з України. Зокрема, таку думку підтримують 57% опитаних, ще 28% — скоріше погоджуються, що загалом становить 85%, зазначають Патріоти України.

Майже така сама частка фінів (56% і 28%) вбачає, що Україна має отримати назад території, що були окуповані після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Про це свідчать дані опитування цінностей і настроїв серед фінського населення, проведеного Фінським форумом бізнесу та політики (EVA).

Також 38% респондентів повністю підтримують, а 42% — в основному підтримують ідею повернення Криму Україні. Згідно з опитуванням, також понад 80% громадян Фінляндії підтримують ідею, що Росія повинна відшкодувати збитки та сприяти відновленню України.

63% погоджуються та 27% респондентів радше погоджуються, що винних у воєнних злочинах в Україні мають притягти до відповідальності. На думку 51% респондентів, це стосується не лише військового керівництва РФ, але й верхівки Кремля. 27% фінів вважають, що для цього в Росії потрібна зміна влади.

Крім того, у Фінляндії більшість опитаних (55%) вважають, що Україна має потенціал стати членом НАТО у майбутньому, в той час, як лише 15% фінських громадян виступають проти цієї ідеї.

Нагадаємо, що Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, відповідне рішення за пропозицією уряду 17 листопада ухвалив президент країни Саулі Нііністьо. Що саме увійшло до вже 20-го пакета на суму близько 100 мільйонів євро, не розкривали з міркувань безпеки.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...