Скільки коштує місце директора "Житнього ринку": Відомий київський депутат від "Слуги народу" потрапив під суд за звинуваченням у отриманні хабаря

Владислав ТрубіцинДо суду направлено справу депутата Київської міської ради (голови однієї з постійних комісій Київради) за обвинуваченням в одержанні 1,39 млн грн хабара. Про це повідомляють пресслужби САП та НАБУ, зазначають Патріоти України.

Як пише Економічна правда, йдеться про Владислава Трубіцина, котрий потрапив на доходне місце 2020 року від партії "Слуга народу" (№ 5 у списку до Київраду).

За даними слідства, у лютому-березні 2021 року депутат Київради, будучи головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, за пособництва свого помічника та наближеної особи висловив прохання громадянину надати неправомірну вигоду за призначення наперед визначеної особи на керівну посаду в КП Житній ринок.

У ході розмов депутат неодноразово заявляв, що має безпосередній вплив на кадрову політику Департаменту благоустрою і Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА (якому підпорядковане комунальне підприємство).

За 30 тис. доларів депутат мав призначити визначену особу на посаду заступника директора Житнього ринку, а згодом - на посаду директора. Крім того, депутат обіцяв надавати відповідну підтримку та регулювати деякі питання, що стосувалися ведення новим керівництвом у "розумних межах" незаконної діяльності.

Розмову, під час якої було озвучено бачення подальшої діяльності комунального підприємства, депутат провів в одному із антикварних книжкових магазинів столиці.

Нагадаємо, у червні 2024 року фігуранту заочно повідомили про підозру, також про підозру повідомлено його помічнику та наближеній особі.

"Не*** шастать!": Латвія готується обмежити купівлю землі росіянами

середа, 11 вересень 2024, 9:57

Латвійська урядова коаліція погодила ухвалення закону, який обмежить можливості громадян Росії купувати землю в Латвії, передають Патріоти України з посиланням на LSM. Голова фракції "Нова єдність" у латвійському парламенті Едмундс Юревичс заявив, що ...

"Сьогодні в нашій енергосистемі...": Нардеп пояснив, чи будуть відключення світла найближчим часом

середа, 11 вересень 2024, 9:32

На сьогодні в нашій енергосистемі немає дефіциту електроенергії. Тож відключень світла найближчим часом не планується.Про це розповів народний депутат України, фракція “Слуга народу” Сергій Нагорняк в ефірі "КИЇВ24", передають Патріоти України. За йог...