Скільки працюватиме мобільний зв'язок у випадку блекауту - відповідь Мінцифри

Мобільний зв’язок в Україні працюватиме протягом трьох днів, якщо станеться блекаут. Нині мобільні оператори спільно готуються до можливих тотальних відключень світла, розповів директор директорату електронних комунікацій та радіочастотного спектра Мінцифри Станіслав Прибитько.

Прибитько зазначив, що міста розподілені між операторами мобільного зв’язку на випадок блекауту.«В цьому випадку оператори згрупувалися між собою і спланували, як буде надаватися зв’язок у населених пунктах, якщо там буде якийсь, наприклад, регіональний або локальний блекаут. У цьому випадку населений пункт розділений на частини між кожним оператором», – пояснив він.

Представник міністерства додав, що в кризових ситуаціях жодної мови про конкуренцію на ринку мобільного зв'язку немає – компанії об'єднують свої зусилля для того, щоб їх абоненти залишалися на зв’язку.

«Кожен оператор, розуміючи територію, де забезпечує зв’язок, буде направляти технічні команди з генераторами, для того, щоб щонайменше три доби за рахунок генератора базові станції могли працювати», – розповів він. Прибитько наголосив, що план розрахований на три дні і буде застосований, коли на великій частині якоїсь з областей України буде відсутнє світло.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...