Принесуть "добро" додому: Лікар розповів, скільки українських школярів хворіють на COVID-19 безсимптомно

Близько 5% українських школярів перенесли коронавірус без симптомів. Це з'ясувалося після того, як були проаналізовані тести на антитіла у 520 українських школярів й вчителів. Статистикою поділився у себе на сторінці Facebook медик Андрій Волянський, передають Патріоти України.

"Антитіла проти SARS-COV-2 у школярів і викладачів. Закінчили обробку даних. Кожну сироватку перевіряли на 4-х наборах: загальний, IgA, IgM, IgG компанії "Хема". Отримали унікальні дані: у 25 осіб (23 школяра та 2 викладача) з 520 (460 і 60) були одночасно виявлені IgG і IgA. Тільки у 2-х осіб виявлено Ігм", - повідомив лікар.

За його словами, оброблені дані можуть свідчити про те, що з 520 протестованих 25 осіб мали антитіла до коронавірусу, але вони не хворіли.

"Якщо екстраполювати ці дані, то можна сказати, що 5% школярів перенесли інфікування безсимптомно", - написав Волянський. В коментарях відзначили, що з 520 досліджуваних людей тільки 25 перенесли інфекцію, тобто ніхто толком і не хворів. Доктор відповів ствердно.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...