Скільки українців вірять у перемогу України в війні і в який термін - результати соцопитування

Понад три чверті українців, а саме 77% цілком упевнені у перемозі України у війні проти російського агресора, ще 16% скоріше вірять у перемогу. Це пояснюється тим, що громадяни усвідомлюють високий рівень загрози винищення всього народу у разі воєнної поразки нашої держави, передають Патріоти України.

Водночас частка респондентів, які не вірять у перемогу, достатньо мала, що не дозволяє виявити причини такої зневіри. Відповідні результати показалоопитування, проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології у період із 5 до 15 червня 2023 р.

Однак, попри одностайність у вірі в перемогу, українці не мають єдиної думки щодо термінів здобуття Перемоги і закінчення війни. Так, майже третина опитаних (31%) сподівається на те, що вона настане до кінця 2023 року. Ще третина (32%) очікує на Перемогу протягом 1-2 років (до кінця 2025).

Близько 13% українців вважають, що її доведеться чекати не менше 3-5 років. Не змогли висловити думку про часові рамки перемоги понад 22% українців. Водночас абсолютна більшість респондентів (53%) готова погодитися на продовження війни, якщо це потрібно для Перемоги, навіть попри те, що вони очікують на погіршення фінансової та безпекової ситуації в країні загалом та для їхніх сімей зокрема.

Варто також зауважити, що для 70% українців важливо побачити всі території звільненими від ворога, щоб назвати таке завершення війни Перемогою. Загалом було опитано 2001 респондента віком від 18 років у низці областей, підконтрольних українській владі. Фахівці зауважили, що ситуація з вірою в перемогу лишається практично незмінною з серпня 2022 року.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...