Скільки українців вважають мобілізацію необхідною для захисту від Росії - дані опитування

Майже 60% українців переконані, що без проведення мобілізації Україна буде окупована Росією. Трохи більше 40% з них вважають, що ухилятися від мобілізації соромно, передають Патріоти України

Водночас близько 36% опитаних дотримуються думки, що продовження мобілізації не наблизить перемогу і лише призведе до нових жертв. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 по 28 червня на замовлення ZN.UA.

Згідно з опитуванням, погоджуються з твердженням "Мобілізація вкрай необхідна, оскільки без неї Україна буде окупована Росією" 59,8% опитаних.

41,3% з тих, хто вважає мобілізацію вкрай необхідною, впевнені, що ухилятися від неї соромно, 35,9% притримуються протилежної думки.

Тезу "Мобілізація призведе лише до нових жертв і не наблизить перемоги чи підписання мирної угоди" поділяють 40% від усіх опитаних.

Більшість з них – 64,5% – переконані, що бути ухилянтом нині не соромно, протилежної думки притримуються 16%.

Загалом по країні кількість тих, хто не вбачає в ухилянні від мобілізації нічого поганого, складає 46%, 29% вважають це ганебним, а кожному четвертому важко визначитися з власним ставленням до ухилянтів.

Найбільше тих, хто не засуджує ухилянтів – на півдні нашої країни, друге ж місце за цим показником посіли західні регіони.

Нагадаємо, раніше соціологи встановили, що українці вважають корупцію більшою загрозою, ніж російську агресію.

Зокрема, 51% українців вбачають загрозу у корупції в органах державної влади, тоді як 46% – у воєнній агресії Росії.

11% опитаних вважають, що загрозу для розвитку держави становить економічна криза та її наслідки, такі як інфляція, підвищення цін та погіршення рівня життя.

На четвертій позиції у списку загроз для розвитку країни українці називають недостатність кваліфікованих менеджерів в уряді та у державних установах (10%), а на п'ятій – безвідповідальність влади (4%).

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...