"Скільки вам заплатили?!": Судді у Черкасах відпустили обвинувачених у жорстокому вбивстві журналіста

Обвинувачених після виходу на волю проводжали вигуками "Ганьба вбивцям!".

Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт двох з п'яти обвинувачених у виконанні вбивства журналіста Василя Сергієнка. Про це повідомила журналістка Ольга Худецька, передають Патріоти України.

"Двох з п`яти обвинувачених у виконанні вбивстві Василя Сергієнка, Віктора Горбенка і Романа Недибалюка, тільки що відпустив під домашній арешт Городищенський районний суд Черкас. Активісти збираються блокувати суд", – написала вона у Facebook.

У залі суду рішення суддів зустріли вигуками "За скільки вас купили?!", а обвинувачених після виходу на волю проводжали вигуками "Ганьба вбивцям!". Перед засідання місцеві активісти та журналісти провели на вході біля Городищенського суду акцію протесту з вимогою покарати як виконавців, так і замовника вбивства Сергієнка.

Нагадаємо, убитий Василь Сергієнко був заступником голови Народної ради Корсунщини. Чоловіка викрали із власного будинку 4 квітня 2014 року, а наступного дня його труп знайшли у Виграївському лісі, що за 15 кілометрів від міста. Після того, як з ями дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя була повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця.
На лаві підсудних чотири людини. Вадим Мельник - обвинувачений у організації викрадення, катування та вбивства журналіста. Він є колишнім начальником охорони народного депутата екс-регіонала Геннадія Бобова. Закатоване тіло Сергієнка знайшли біля бази, пов'язаної з цим депутатом.

Ще один підсудний - Володимир Воронков - обвинувачується безпосередньо у вбивстві журналіста. Роман Недибалюк та Віктор Горбенко, за даними слідства, входили до групи викрадачів. Ще один викрадач Валентин Завражин у січні 2018 року вийшов на волю під заставу у 700 тис. грн за рішенням суду. На початку 2018 року у США був затриманий ймовірний керівник групи викрадачів Андрій Іносов, який перебував у розшуку, але його досі не екстрадували до України. Ще один фігурант справи Федоров - співвиконавець убивства - може бути мертвий, але підтвердження цьому немає, тож він розшукується.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...