Скільки заробляють IT-шники в Україні: Названо вражаючі суми

Найбільше IT-розробників у семи містах України, і найвищі зарплати, як показує статистика, отримують у Києві. Але в Одесі та Львові середня зарплата .NET розробників виходить приблизно на $200 вище столичної, передають Патріоти України.

У Києві працює 41% розробників, у Харкові - 15%, у Львіві - 13%, у Дніпрі - 7%, в Одесі - 5%, у Вінниці - 4% і в Запоріжжі - 2%. Віддалено працюють лише 3,5% опитаних програмістів.

До речі, Львівські С++ розробники отримують десь на $400 більше столичних. А якщо порівнювати середні зарплати з мов програмування, то найнижча зарплата у Junior SQL - $610, а найвища в Senior Scala - $4 500.

Вартість послуг програміста-новачка коштує приблизно так:

  • У Києві джуніор розробник отримує - $750.
  • У Дніпрі середня зарплата початківців - $600.
  • А в Дніпрі найнижча середня зарплата для програмістів-початківців - $3400 проти $3900 в Києві і $3500 в Харкові та Львові.

Зазначимо, що жінок-розробників всього 7%. Їх кількість збільшується, але досить повільно. У середньому по ринку частка жінок у цій сфері становить 20%.

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...