Склеп з могилами, яким сотні років, знайшли на Київщині (фото)

Знахідку виявили під час прокладання труби на території внутрішнього двору супермаркету.

У Борисполі Київської області під час проведення будівельних робіт виявили склеп, в якому близько 300-350 років тому була похована жінка, передають Патріоти України з посиланням на Вісті.

Знахідку - кілька могил, одна з яких виявилася склепом - виявили під час прокладання труби на території внутрішнього двору супермаркету "Сільпо" в Борисполі. На місце надзвичайної події викликали спеціалістів з місцевого краєзнавчого музею, які попередньо ідентифікували знахідку.

За словами директора Бориспільського державного історичного музею Наталії Йови, у склепі виявили останки жінки віком приблизно 80 років, вік поховання - 300-350 років.

Аналіз склепу показав, що це могло бути перепоховання небіжчиці, оскільки скромна труна з простих дощок була розміщена у ще одній - добротній дерев'яній труні, що непогано збереглося і до сьогодні. Збереглися також фрагменти одягу жінки — синя спідниця та кофтина в талію на зразок жакета зі скляними ґудзиками круглої форми, що і досі мають багатий вигляд. Майже в ідеальному стані знаходився дерев’яний хрест із віка труни та ладанка, що була на шиї жінки.

Наталія Йова додала, що це не перша і не єдина подібна знахідка у центрі Борисполя. Поряд з місцем знахідки раніше знаходили також окремі кістки, що може говорити про те, що на цьому місці колись були могили, не захищені склепом.

Поховання жінки після дослідження знову замурують у склеп, який знаходиться нижче рівня траншеї водогону.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...