Скоїв злочин, аби уникнути мобілізації: Поліцейські затримали одесита, який вигадав хитру схему

Поліцейські затримали 18-річного одесита, який пограбував жінку. Хлопець зізнався, що розраховував на те, що з судимістю за кримінальне правопорушення у майбутньому уникне мобілізації. Про це повідомляє поліція Одеської області, передають Патріоти України.

Зокрема, подія сталася у Приморському районі міста на вулиці Леонтовича. «Молодик помітив жінку з гаманцем у руках, яка вийшла з магазину, і пішов за нею. Дочекавшись слушного моменту, зловмисник вирвав з рук містянки майно та побіг у бік вулиці Канатної. А вже там сів на громадський транспорт і поїхав додому у Пересипський район», – йдеться в повідомленні.

45-річна потерпіла звернулася по допомогу до відділу поліції. Правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника та розшукали його. Ним виявився 18-річний містянин.

Як пише пресслужба поліції, фігурант не заперечував своєї причетності до скоєного та зізнався, що гаманець разом із грошима, документами, навушниками та мобільним телефоном, які в ньому знаходилися, він викинув. Молодик пояснив, що майно йому не було потрібне, він розраховував на те, що з судимістю за кримінальне правопорушення у майбутньому уникне мобілізації.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, а саме у відкритому викраденні чужого майна. Юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Спадок Володимира Хрестителя, чи Ярослава Мудрого? ​Біля собору Софії Київської, археологи зробили сенсаційну знахідку

середа, 26 червень 2024, 16:20

Невідома досі будівля 1000-річної давнини обіцяє відкривачами нові цікаві знахідки, що проллють світло на маловідомі факти історії Київської Русі. Поки українські історики сперечаються, хто був справжнім засновником комплексу Софійського собору, князі ...

Фокстрот проводить місяць подяки #вшануйвоїна

середа, 26 червень 2024, 16:05

Метою ініціативи є вшанування захисників з бойових підрозділів Сил оборони, яким корпоративний штабу компанії «Допомога нашим» надає системну допомогу. Протягом червня ритейлер проводить у своїх соцмережах інформаційну кампанію – місяць гордості і под...