Скоротити "бюрократичну тяганину": Три документи, які більше не дійсні або виходять з вжитку в Україні

Міністерство цифрової трансформації України працює недаремно, рівень цифровізації суспільства набирає обертів з кожним днем. Україна день за днем позбавляється цілої низки непотрібних бюрократичних процедур та документів, зазначають Патріоти України.

Лікарняний лист відходить у минуле. Згідно з наказом українського Міністерства охорони здоров'я №1836, 1 жовтня 2021 року всі медустанови перейшли на систему видачі пацієнтам електронних лікарняних. Українцям достатньо звернутися до лікаря, а генерацією документа про тимчасову непрацездатність займеться медичний заклад.

Паспорт-"книжечка" - цей вид документів поки не вийшов з ужитку, але поступово громадяни України змінюють застарілий паперовий паспорт на ID-картку. Програму відмови від паспортів-"книжок" запущено в Україні в 2018 році.Виписка до ID-картки - паперовий документ, який раніше видавали всім отримувачам паспортів нового формату, теж не потрібен. Справа в тому, що в Україні внесено принципові зміни до інституту прописки. Глава МВС України Денис Монастирський у лютому 2022 року публічно заявив, що паперову вкладку до паспорта можна викинути, оскільки місце проживання українці тепер повідомляють через додаток "Дія".

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...