Скрепам приготуватись: Українські порти хочуть модернізувати під військові кораблі НАТО і США


США допоможуть Україні модернізувати кілька українських військово-морських баз, щоб надати військовим кораблям США і НАТО можливість стикування всього в декількох милях від контрольованого Росією Криму.

Роботи планується почати на Очаківській військово-морській базі. США профінансують зміцнення і модернізацію існуючих пірсів, будівництво нового плавучого доку, огорожі навколо бази, судноремонтні об'єкти і декілька абсолютно нових центрів морських операцій, з яких українські та натівські сили можуть направлятися на навчання і координувати дії», — йдеться в повідомленні.

Таке рішення було прийнято після інциденту в листопаді минулого року, коли російські військові кораблі обстріляли і захопили три українські військові кораблі в Керченській протоці. Видання зазначає, що такі американські ініціативи, ймовірно, будуть дратувати Москву.

Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

вівторок, 30 квітень 2024, 21:41

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване ...

Дружина Луніна зізналася, що переживає українець на вулицях в Іспанії

вівторок, 30 квітень 2024, 21:32

Анастасія, дружина голкіпера Реала Андрія Луніна, розповіла про ставлення іспанців до футболіста, передають Патріоти України. За словами дівчини, українця стали більше впізнавати після того, як Лунін відмінно зіграв проти Манчестер Сіті в Лізі чемпіоні...