Скрепне правосуддя: У Росії собаку школяра збила машина, а справу завели на нього

У матеріалах справи є версія, що школяр нібито погрожував водієві джипа розправою і вимагав відшкодування грошей за собаку.

Собаку Данила Сафронова збив джип. Фото: скріншот з відео.

У Томську в Росії хлопець вдарив кулаком по капоту машини, яка збила його собаку, і кримінальну справу завели на школяра, а не на водія джипа. Про це повідомило ТВ2, передають Патріоти України.

“Я побачив, що автомобіль зупинився на собаці. Вибіг із гаража і крикнув, щоб водій з’їхав. Водій «Ніссана» не відреагував, я вдарив по капоту машини. Чоловік вийшов, став вибачатися. Але собаку вже не повернути”, – розповів школяр.

Нещасний випадок стався 5 червня. 16-річний Данило Сафронов допомагав знайомому в гаражі ремонтувати автомобіль, а тримісячне щеня Берта бігало поруч без повідка. Хлопець вибіг на вулицю, коли почув собачий виск.

За словами свідка з боку водія автомобіля, наїзду не можна було уникнути, тому що собака вибігла на дорогу раптово. Також обвинувачі прийшли до висновку, що хлопець спеціально вдарив по машині, щоб залишити на ньому вм’ятину.

Як повідомив батько Данила, поліцейські навіть не стали складати протокол стосовно водія. Вони обґрунтували це тим, що хлопець порушив правила вигулу собак, тому що збита лайка була без намордника і повідка.

У матеріалах справи є версія, що школяр нібито погрожував водієві джипа розправою і вимагав відшкодування грошей за собаку. За дві вм’ятини на капоті водій вимагає 14 тисяч рублів (більше 5 тисяч гривень).

Свідків Данила не допитували, однак його батько заявляє, що у сина не було мети пошкодити автомобіль спеціально, він вдарив його в стані шоку через загибель собаки. Зараз за це юнакові загрожує до двох років позбавлення волі або штраф до 40 тисяч рублів (близько 16 тисяч гривень).

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...