Скрепи епічно зганьбились: У США викинули дефектні апарати ШВЛ "від Росії з любов’ю"

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) викинуло як "шкідливі відходи" зламані російські апарати штучної вентиляції легень. Їх Росія передала американцям цьогоріч у травні, передають Патріоти України.

Зокрема, на початку пандемії коронавірусу американський лідер Дональд Трамп у розмові із главою РФ Володимиром Путіним попросив про допомогу. Саме тоді Кремль відправив до Вашингтона 45 апаратів ШВЛ, а також інше медустаткування із підписом "Від Росії з любов’ю".

Зазначається, що з квітня FEMA розподілила російські апарати серед лікарень Нью-Йорка та Нью-Джерсі. Однак застосовувати їх для лікування пацієнтів медики не змогли через технічні проблеми, які почалися одразу ж, як тільки техніку передали із РФ. За даними відомства, нині устаткування утилізовано.

"Передані апарати ШВЛ було утилізовано відповідно до вимог із утилізації шкідливих відходів", – повідомив представник агентства.

Водночас видання підкреслює, мовляв, невідомо, коли саме "допомогу від Росії з любов’ю" відправили на смітник, оскільки ще у травні в FEMA повідомляли про переміщення апаратів на склади через технічні проблеми.

Відомо, що використання російського устаткування вимагало спеціальних адаптерів, яких не було в медзакладах. Тоді як декілька моделей взагалі загорілися в російських лікарнях, після чого їхнє виробництво зупинили. Ба більше, виробник цієї техніки навіть перебуває у санкційному списку США.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...