Скрепи гадять: У Копенгагені осквернили пам’ятник Шевченку, розфарбувавши в російський триколор

У ніч на понеділок, 21 червня, напередодні матчу Євро-2020 між Данією та РФ, невідомі осквернили у Копенгагені пам’ятник Тарасу Шевченку. Про це розповіли на сторінці українського посольства у Facebook, опублікувавши відповідне фото, передають Патріоти України.

На ньому видно, що бюст Шевченка було розфарбовано у російський триколор, а на постаменті з’явилися пропагандистські написи щодо НАТО і окупованого РФ Криму.

«Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму і провокації проти України. Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Ніякої „громадянської“ війни в Україні немає, а є тільки злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного українця у будь-якому куточку світу», — заявили у диппредставництві.

У зв’язку з подією посольство звернулося до правоохоронних органів Данії з закликом почати негайне розслідування і покарати винних.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...