Скрепи можуть кусати лікті: Французи розроблять потужну протисупутникову лазерну зброю

Міністерство оборони Франції має намір замовити розробку протисупутникової лазерної зброї, яка базуватиметься на невеликих супутниках. Про це заявила міністр оборони Франції Флоранс Парлі, повідомляють Патріоти України.

За її словами, потужні лазери будуть використовуватися для виведення з ладу супутникових систем спостереження.

Військові деяких країн світу сьогодні розглядають космос як ще один майданчик для розміщення розвідувальних систем, озброєння і, можливо, ведення бойових дій. З цієї причини в інтересах військових сьогодні ведеться і створення протисупутникового озброєння, яке б дозволяло виводити з ладу супутники противника.

Подробиці про лазерну протисупутникову зброю, розробку якої мають намір замовити французькі військові, поки невідомі. За словами Парлі, Франція серйозно відстала в області розробки бойових лазерів, але французькі підприємства зможуть надолужити згаяне. Крім розробки лазерного зброї, у Франції, за словами Парлі, будуть створені і космічні війська.

У квітні поточного року французька компанія MBDA спільно з дослідницьким інститутом оптики ALPhANOV відкрила лабораторію, основним завданням якої стане вивчення впливу бойових лазерів на різні матеріали у різних умовах. Створення лабораторії велося з 2016 року.

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...