Скрепи можуть ридати: У США випробували новітній гіперзвуковий двигун

Дослідницька лабораторія ВПС США провела стендові випробування гіперзвукового прямоточного повітряно-реактивного двигуна (ГППРД), повідомляють Патріоти України.

На основі випробуваної установки планується створювати нові двигуни для гіперзвукових літальних апаратів. Новий ГППРД розробила американська компанія Northrop Grumman на замовлення ВПС США. Його випробування проводилися протягом 9 місяців. Силова установка змогла розвинути тягу у 80 кілоньютонів, що стало рекордом за всю історію американських розробок гіперзвукових прямоточних двигунів.

Зазначається, що такі двигуни здатні працювати за швидкості польоту не менше 4-5 чисел Маха, а верхня межа швидкості гіперзвукового двигуна становить близько 24 чисел Маха. У березні повідомлялося, що Агентство перспективних оборонних розробок Міноборони США (DARPA) уклало з американською компанією Raytheon контракт на розробку тактичного гіперзвукового планера. В даний час розробкою гіперзвукової зброї, крім США, офіційно займаються Росія, Китай і Франція.

Першою про розробку і швидке прийняття на озброєння подібної системи в 2018 році заявила Росія. Стверджується, що апарат, розроблений у рамках проекту «Авангард», зможе вражати цілі на швидкості понад 20 чисел Маха. Прийняти його на озброєння нібито планують до кінця 2019 року.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...