Скрепи неспроможні: Росія залишилася без космічного проекту через українські ракети

РФ втратила пускову платформу проекту "Морський старт", яка розроблялася й застосовувалася для запусків українсько-російської ракети "Зеніт-3SL", передають Патріоти України з посиланням на "Газета.ру".

Так, об'єкт підготували до відправки із США до Росії. Зазначається, що сама ракета була виготовлена українським конструкторським бюро "Південне", російська РКК "Енергія" робила для неї розгінний блок ДМ-SL.

До початку кремлівської агресії в Україні підприємства Роскосмосу випускали приблизно 80% компонентів для "Зеніту". Наприклад, до 2014 за програмою "Морський старт" було здійснено більш ніж 30 успішних запусків космічних апаратів (зокрема важких), на орбіту було виведено понад 150 тонн корисного навантаження.

Діяльність космодрому була заморожена у 2014 році, після чого протягом двох років велися переговори про продаж проєкту. Восени 2016 року його купила російська група S7. Поки жодна спроба знайти заміну українським ракетам "Зеніт-3SL" не була успішною.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...