Скрепи ніяк не вгомоняться: Хакери атакували один із найбільших трубопроводів США, ЗМІ заявили про причетність Росії

Американський трубопровід Colonial Pipeline піддався кібератаці, за якою нібито стояло злочинне угруповання DarkSide з Росії. Про це заявили CNN і NBC News із посиланням на колишнього високопоставленого чиновника і два ознайомлених джерела, передають Патріоти України.

За їхніми словами, діяльність DarkSide зазвичай націлена на країни, де не говорять російською. Відзначається, що російські хакери часто працюють у Кремлі як "фрилансери", однак перші ознаки вказують на те, що це була злочинна схема, а не напад з боку держави.

Уряд США оголосив надзвичайний стан після кібератаки на Colonial Pipeline, пише ВВС. Президент Джо Байден може задіяти низку надзвичайних повноважень, щоб гарантувати, що паливо, транспортуванням якого займається трубопровід, продовжить надходити до великих міст і аеропорти на східному узбережжі країни, незважаючи на відключення.

Нагадаємо, атаку на трубопровід здійснила група хакерів DarkSide в четвер, 6 травня. Зловмисники захопили майже 100 ГБ даних і попросили за це викуп. Colonial Pipeline вирішила залучити до розслідування характеру і масштабу атаки сторонню компанію з кібербезпеки.

Colonial Pipeline забезпечує постачання палива з НПЗ на узбережжі Мексиканської затоки споживачам у Техасі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабами, Джорджії, Південній Кароліні і Північній Кароліні, Теннессі, Вірджинії, Меріленді, Делавері, Пенсільванії і Нью-Джерсі.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...