Скрепи перелякані: У Росії стався сильний землетрус (відео)

В Іркутській області Росії в понеділок, 21 вересня, стався землетрус магнітудою від 5,5 до 5,9. Поштовхи були зафіксовані в 71 км від Іркутська. Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр повідомив про магнітуду 5,5, в МНС РФ – про магнітуду 5-6, повідомляють Патріоти України.

Епіцентр знаходився в селищі Култук Слюдянского району. "Землетрус магнітудою 5.9, клас 14.7, інтенсивність 8.1, епіцентр в Слюдянском районі, селище Култук, в Іркутську і Слюдянці 5-6 балів", – заявили в регіональному відомстві "Інтерфаксу".

Зазначимо, що селище Култук розташоване на південно-західному березі Байкалу, в ньому проживає понад 4 тисяч осіб. Даних про жертви і руйнування поки немає.

При цьому жителі Іркутської області і Бурятії писали в соцмережах, що відчули потужні поштовхи.

Місцеві жителі розповіли, що відбувалося в будинках під час землетрусу.

"Трясло тривало ... накатило, потрясло кілька хвилин і знову", – зазначила мешканка Іркутська.Також про пережите розповіли жителі Ангарська і Улан-Уде. "Я в Ангарську. Перший поверх. Прокинувся", – повідомив один з місцевих жителів.

Деякі з них також уточнили, що були пошкоджені меблі. На останніх поверхах висотних будівель все відчувалося найсильніше.

Зазначається, що всього було 2 толчки з перервами в 5 хвилин. Потужний перший (тривав приблизно 10 секунд) і другий помягче (близько 5 секунд).

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...