Скрепи православні невгамуються: Перед в'їздом в Єкатеринбург повісили покажчик "Город бесов"

Небажання місцевої влади, а також церковних князів РПЦ, дослухатись до містян, котрі вимагали не чіпати один з нечисленних зелених кутків промислового мегаполісу, породило жорстке протистояння, в котрому взяли участь й потужні прокремлівські сили

Учасники протесту проти будівництва храму в Єкатеринбурзі

На в'їзді в Єкатеринбург на трасі, яка веде з аеропорту, під покажчиком з назвою міста з'явилася табличка "Город бесов". Про це повідомляє портал E1.RU. Фотографію покажчика надіслали до редакції місцеві жителі, зазначають Патріоти України.

Незабаром табличку прибрали на вимогу міської автоінспекції. У відомстві повідомили, що за самовільну установку знаків передбачений штраф до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Хто її автор, невідомо.
"Город бесов" Єкатеринбург назвав московський телепрапагандист Володимир Соловйов, коментуючи в ефірі радіостанції "Вести FM" масові протести жителів міста проти будівництва храму Святої Катерини на місці скверу. "Наследники тех бесов устраивают и сейчас свой шабаш", - сказав Соловйов і пообіцяв "приехать в Ёбург, чтобы гонять там чертей".
Після цих слів войовничого заступника скрепності православ'я (пікантність ситуації, що єврей Соловйов за його ж твердженням сповідує таки юдаїзм.-ПУ) подала скаргу в поліцію мешканка Єкатеринбурга Євгена Чудновець. Крім того, із заявою до Генеральної прокуратури Росії звернувся екатеринбургський адвокат Андрій Бельянський, повідомляє Znak.com.
Акції протесту проти будівництва храму в сквері біля Театру драми в центрі Єкатеринбурга почалися в травні. Кілька днів в сквері тривали неузгоджені з владою мітинги, в яких брали участь тисячі городян. Близько ста осіб були затримані поліцією. Активна фаза протистояння завершилася після того, як президент Росії Володимир Путін запропонував провести в місті опитування про місце будівництва храму.
Противники будівництва собору наполягають, що РПЦ не повинна забудовувати нечисленні міські громадські простори. Прихильники впевнені, що активісти виступають проти будівництва будь-якого храму, а не вибору майданчиків. Патріарх Кирило заявляв, що акції проти будівництва були "спланованими".

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...