Скрепи все загадять: На Камчатці набирає обертів екокатастрофа, люди налякані (фото, відео)

На Камчатці (Росія), де помітили жовтувату піну і мертвих тварин, виявили щільні відкладення і зміну кольору води в річці Наличева, що впадає в Авачинську затоку. Про це повідомляють "РИА-Новости", передають Патріоти України.

"На річці Наличево, в правій притоці до річки Наличево, візуально є якісь дивні речі. Колір води відрізняється від нормального, на дні такі відкладення жовто-коричневого, зеленого кольору, щільні, по берегах місцями піна", - сказав т.в.о. керівника КамчатНІРО Олександр Варкентін.

Він розповів, що вчені взяли проби води і грунту з річки і відправили до Владивостока на дослідження. До отримання його результатів Варкентін відмовився припускати походження аномалії.

Джерело забруднення на Камчатці молго бути на Козельському полігоні отрутохімікатів. "Прямо зараз там знаходиться група фахівців, знімає всі проби, аналізує цілісність конструкцій, проводить виміри. Також до нас в інформаційний центр приходили відео по одному з приток річки Наличево: туди теж зараз усюдиходами добираються представники контрольних органів", - сказав глава регіону Володимир Солодов.

Тим часом місцева влада відзвітували про те, що концентрація шкідливих речовин в річці знаходиться в межах норми.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...