"Ск*рвлення нашої культури": Українська співачка вилаяла Полякову та Трінчер за патріотичні пісні

Екс-солістка гурту YUKO Юлія Юріна вилаяла українських співачок, таких як Оля Полякова, Анна Трінчер та Настя Каменських, за їхні нові пісні. На думку артистки, нині їхня творчість перетворилася на "ск*рвлення української культури, передають Патріоти України.

"Я дуже довго трималась. Знаєте, я так любила ті прекрасні 2012-2016 роки, коли з фольком загравали тільки ті, хто дійсно вмів якісно вплітати та подавати це все у реальній творчості. На мою пам'ять, тоді існували тільки "ДахаБраха", збирали невеличку залу і це все виглядало як клуб однодумців. Існував гурт Go-A, який на Лівобережному в маленькій кімнаті ще тоді лупашив свій драмчик та виживав з невеличкими концертами по портер пабам на Подолі. Був гурт YUKO, який протоптував доріжки і вислуховував на радіо етерах "які ви дивні, дикуваті та звучання таке неформатне, але прикольне, але в етер не поставимо, бо занадто", і існував гурт Onuka, який гарно вплітав традиційні народні інструменти і теж лагідно українізовував традиційну культуру в сучасному вигляді", - написала Юріна на своїй сторінці в Instagram.

За словами співачки, усі ці гурти об'єднувало те, що вони "не паразитували на вишиванках". Нині ж, вважає Юріна, деякі артисти "лізуть" в український фольклор та усе псують.

"Мотанки-віночки, мілітарі та овердох*я патріотизм, "ми сильні/вільні/гарні/танцюю гопака". По-перше, традиційно дівчата не танцювали гопака, це прийшло з радянських часів. По-друге, нахіба ви лізете зі своїми горе-стилістами та вішаєте на себе все, що притаманно та й не притаманно. По-третє. Ріжуть сорочки, які мають висіти в музеї. Четверте - ну нах*я ви робите це все в своїй манері страждальницьких діво-співачок... В мене, як у фольклориста, просто кров з очей та з вух від цього всього", - додала вона.

Юріна звернулася до Полякової, Трінчер, Каменських, виконавиці нової пісні "Танцюю гопака" та інших артистів. Вона закликала їх "не паскудити та не відвертати людей від усього традиційного". Допис Юріної викликав у мережі великі суперечки. Коментатори нагадали співачці, що вона сама іноді "зловживала" українською культурою. Окрім цього, не усі погодилися із тим, що зіркам не варто співати патріотичні пісні.

 Українська співачка вилаяла Полякову та Трінчер за патріотичні пісні / скриншоти

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...