Слабким зробило кохання: Друзі розповіли про причину самогубства полярника Омеляновича (відео)

Жінка мала залишитися на станції ще на рік разом із Василем, але вирішила повернутися в Україну з коханцем.

На українській антарктичній станції "Академік Вернадський" 8 травня помер один з учасників 25-ї експедиції – кухар Василь Омелянович. Чоловік наклав на себе руки, і, як вважають його друзі, сталося це через зраду коханої. Про це повідомляє телеканал "Україна", передають Патріоти України.

Друзі загиблого розповіли: він був сильною і мужньою людиною, а "слабким його зробила любов". Жінка, теж полярниця й учасниця експедиції, вже покинула станцію в Антарктиді.

"Вона поїхала не з основною експедицією, а раніше на місяць-півтора, у складі сезонного наукового загону. Вона на станції була із січня, і там виник новий роман із системним адміністратором. Про це знали іноземці, знали і тут, усі, окрім Василя", – розповів учасник чотирьох попередніх антарктичних експедицій Дмитро Литвинов.

За словами Олени Мірошниченко, яка раніше працювала психологинею в антарктичному центрі, жінка-біолог, через яку нібито Василь наклав на себе руки, не проходила психологічного контролю. Зі свого боку керівник Національного антарктичного наукового центру Міністерства освіти і науки України Євген Дикий категорично відмовився розповідати про жінку-біолога.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Олександр Махов, жінка мала залишитися на станції ще на рік разом із Василем, але вирішила повернутися в Україну з коханцем. "Ця версія – зі слів друзів Василя. Нині на станції 10 полярників замість 12. Адже та сама жінка на шляху в Україну, а Василь вкоротив собі віку. Тіло Василя на станції й невідомо, коли його зможуть забрати", – повідомив журналіст.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...