Слава підкралась не з того боку: Український науковець отримав Шнобелівську премію за те, що пов'язав ожиріння політиків з корупцією

Український вчений Павло Блавацький отримав Шнобелівську премію з економіки за дослідження "Ожиріння політиків і корупція в пострадянських країнах", повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт премії, котру щороку вручають у Гарвардському університеті США.

Викладач французької школи бізнесу Монпельє, професор і український вчений Павло Блавацький отримав премію за 2021 рік за своє дослідження про те, як рівень корупції і рівень ожиріння корелюються між собою.

Главацький дослідив світлини 299 чиновників та політиків з кількох пострадянських країн і дійшов висновку, що є кореляція між надлишковою вагою політиків і місцем країні в індексі сприйняття корупції Transparency International. Тобто, чим більша корупція в країнах, тим товстіші урядовці.

"Згідно з розрахунковим індексом маси тіла, 96 з 299 міністрів (32%) мають важкий ступінь ожиріння (розрахунковий індекс маси тіла між 35 і 40). Зокрема, за оцінками, 13 із 24 міністрів Узбекистану (54%), 8 з 18 міністрів Таджикистану (44%) та 10 з 24 міністрів України (42%) мають важкий ступінь ожиріння. Ще 13 із 299 міністрів у нашому наборі даних (4%) страждають страждають надважким ступенем ожирінням (розрахунковий індекс маси тіла перевищує 40). Зокрема, за оцінками, 3 з 20 міністрів Казахстану (15%) та 2 з 24 міністрів України (8%) мають дуже сильне ожиріння. За оцінками, лише 10 із 299 міністрів у нашому наборі даних (3%) мають нормальну вагу (індекс маси тіла від 18,5 до 25). Зокрема, уряди Азербайджану, Естонії, Грузії, Казахстану, Латвії, Литви, України та Узбекистану мають по одному міністру з розрахунковою нормальною вагою", - йдеться у результатах дослідження.

Сам вчений родом із Львова, раніше викладав у Львівському Національному університеті імені Івана-Франка, потім працював у Швейцарії, Австарлії та Австрії.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...