"Слава Україні! Героям слава!": У центрі Києва з’явився мурал, присвячений розстріляному росіянами військовому (фото)

У центрі Києва з’явився мурал, присвячений розстріляному росіянами військовослужбовцю Герою України Олександру Мацієвському та пам’яті всіх загиблих захисників під час війни, повідомляють Патріоти України.

Мурал створений на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України. На ньому зображений Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів «Слава Україні». Зверху над стінописом написано «Слава Україні. Героям Слава». Побачити мурал приїхала мати Героя Парасковія Демчук.

Роботу створив французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Ідея створення муралу у Києві з’явилася, коли делегація Верховної Ради відвідала виставку художника під час візиту у Франції у січні 2023 року.

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...