"Слава Україні! Героям слава!": У центрі Києва з’явився мурал, присвячений розстріляному росіянами військовому (фото)

У центрі Києва з’явився мурал, присвячений розстріляному росіянами військовослужбовцю Герою України Олександру Мацієвському та пам’яті всіх загиблих захисників під час війни, повідомляють Патріоти України.

Мурал створений на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України. На ньому зображений Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів «Слава Україні». Зверху над стінописом написано «Слава Україні. Героям Слава». Побачити мурал приїхала мати Героя Парасковія Демчук.

Роботу створив французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Ідея створення муралу у Києві з’явилася, коли делегація Верховної Ради відвідала виставку художника під час візиту у Франції у січні 2023 року.

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

На Одещині чоловік прямо в ЦТК скаоічив себе пожежною сокирою, аби уникнути мобілізації. Подробиці

субота, 27 липень 2024, 6:00

25 липня у Білгород-Дністровському ТЦК та СП чоловік, якого туди доставили, завдав собі каліцтва, щоб уникнути проходження військово-лікувальної комісії. Потерпілого негайно госпіталізували. Про цю надзвичайну подію повідомили місцеві Telegram-канали,...

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...