Слідчі не побачили... складу злочину: У Кривому Розі втретє закрили справу про зґвалтування школярки вчителем

У Кривому Розі втретє закрили справу зґвалтування дівчини вчителем хореографії на шкільному випускному. Слідчі не побачили у його діях складу злочину, хоча викладач не заперечував сам факт статевого акту. Про це повідомляє "Громадське", посилаючись на адвокатку постраждалої Тамару Бугаєць, передають Патріоти України.

За її словами, правоохоронці вважають, що зґвалтування неповнолітньої не було. Прокурор у свою чергу сказав, що рішення слідчого – законне та обґрунтоване, тому немає причин його скасовувати. У зв'язку з цим юристка подала скаргу на ухвалу про закриття справи. Її розгляне слідча суддя у понеділок, 20 грудня.

Адвокатка додала, що вона незадоволена тим, як велося досудове розслідування, і назвала його упередженим та не об'єктивним. "Воно не розуміє, що таке захист прав людини, захист прав дитини, що таке Лансаротська конвенція (міжнародний правовий документ щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення – Ред.) та які позитивні зобов'язання має виконати держава. Супроводжувати таку справу непросто", – сказала Бугаєць.

Як повідомлялося раніше:

  • Інцидент із зґвалтуванням стався 18 червня в одній із шкіл Кривого Рогу на випускному. У поліції потерпілій запропонували зіграти весілля з ґвалтівником.
  • Дівчина розповіла, що не встигла швидко зреагувати на дії зловмисника через велику кількість алкоголю на святі та задуху у приміщенні.
  • Нещодавно стало відомо, що вчитель досі проходить у справі як свідок, і йому не вручили підозру у зґвалтуванні.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...