"Слідство наполягало": У Львові покарали чоловіка, який добровільно не мобілізувався до ЗСУ


Львові до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який спочатку за ухилення від мобілізації отримав іспитовий термін, проте прокурор оскаржив цей вирок і ухилянта відправили до в'язниці. Про це йдеться у вироку Львівського апеляційного суду.

За даними суду, жителя Львова Шевченківський районний суду в січні 2024 року засудив до 1 року іспитового терміну. Проте прокурор подав апеляцію на вирок та вимагав суворішого покарання.

Слідство наполягало, що оскільки, отримавши іспитовий термін, чоловік не виправився та не мобілізувався до армії добровільно, то його потрібно суворіше покарати.

"Про вказане, на переконання прокурора, свідчить те, що підсудний після внесення відомостей про вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та оголошення йому підозри за цією статтею щодо мобілізації його до Збройних сил України не звертався", — йдеться в поясненні обвинувачення.

Підсудний та його адвокат заперечували заяви прокурора та просили суд не змінювати вирок.

Колегія суддів Львівського апеляційного суду проаналізувала матеріали справи та призначила жителю Львова реальний термін позбавлення волі — 3 роки.

"Матеріали кримінального провадження та процесуальна поведінка обвинуваченого під час судового розгляду, на думку колегії суддів, не вказують на наявність щирого каяття, адже обвинувачений не проявляв будь-якого жалю щодо вчиненого, не вчиняв жодних дій, які б свідчили про його готовність допомогти Збройним силам України в будь-який спосіб, натомість просив лише суворо його не карати", — йдеться у поясненні суду.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

Окупанти масовано атакували Київ ракетами, багато загиблих і поранених. Доповнюється

понеділок, 8 липень 2024, 11:27

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня, передають Патріоти України. У Києв...