Сліди ніг людини, яким... 6 млн років: Знахідка на Криті може "перевернути" історію (фото)

На острові Крит знайшли стародавні сліди ніг, залишені приблизно 6 мільйонів років тому. Про це повідомляє Haaretz, передають Патріоти України.

Міжнародна команда на чолі із науковцями Тюбінгенського університету Німеччини виявила сліди на пляжі неподалік від села Трахілос на Криті. Це можуть бути найдавніші сліди гомінідів з коли-небудь знайдених.

За словами Уве Кіршер з Зенкенбергського центру еволюції людини і палеооточення при Тюбингенському університеті, сліди майже на 2,5 мільйона років старше, ніж приписувані афарському австралопітеку (Люсі) з Лаетолі в Танзанії.

Сліди з Криту приблизно того ж віку, що і скам'янілості прямоходячого виду Orrorin tugenensis з Кенії - їм приблизно 6 млн років - (хоча знахідки, пов'язані з цими двоногими тваринами включають стегнові кістки, але немає ні кісток ніг, ні їх відбитків). Сліди Трахілоса дозволяють по-новому поглянути на ранню еволюцію пересування людини.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...