"Слуги" мають гарний шанс продемонструвати особистий героїзм: Авторитетна шведська компанія хоче тестувати свій препарат від коронавірусу на українцях

Мобілізувавши необхідну кількість добровольців зі своїх рядів, режим Зеленського має шанс отримати для України поза чергою бажану вакцину в разі її успіху. Можливо це якось зарадить провалу з контрактуванням вакцин у 2020 році

Шведська біотехнологічна компанія Cyxone подала заявку на проведення другої фази клінічних випробувань препарату Rabeximod. Планується, що випробування триватимуть у Польщі, Україні, Словаччині та Угорщині. Про це повідомляє офіційний сайт компанії, зазначають Патріоти України.

Що це за препарат?

Rabeximod - це пероральний лікарський препарат для лікування активного ревматоїдного артриту (РА). Але це один із напрямів.

Друга фаза клінічних випробувань буде безпосередньо стосуватися пацієнтів із Covid-19. Йдеться про лікування, спрямоване на зниження ризику розвитку тяжких респіраторних симптомів, викликаних надмірною активацією імунної системи, пов'язаної з вірусами.

Пояснення: Більшість людей із Covid-19 відчувають тільки легкі симптоми, але в серйозно "уражених" пацієнтів імунна система надмірно реагує, спричинюючи непропорційний викид цитокінів і хемокінів, що призводить до гіперзапалення і тяжкої дихальної недостатності.

Невелика довідка

Препарат Rabeximod почали випробовувати на пацієнтах із Covid-19 на підставі відкриття американського вченого доктора Калева Каска, який виявив потенціал препарату для контролю надактивації імунної системи в пацієнтів, інфікованих небезпечними для життя вірусами (наприклад, Sars-Cov-2).

Паралельно Cyxone продовжує розроблення Rabeximod як потенційного засобу лікування ревматоїдного артриту.

Що відомо про компанію Cyxone?

Cyxone AB - клінічна біотехнологічна компанія з портфелем імуномодуляційних препаратів для лікування аутоімунних захворювань, таких як розсіяний склероз (РС) і ревматоїдний артрит (РА).

Компанія пропонує два препарати-кандидати (тобто поки проходять дослідження): T20K для лікування розсіяного склерозу в I клінічній фазі та Rabeximod для лікування РА у програмі II клінічної фази.

Як відбуватиметься дослідження?

Щоб оцінити ефективність лікарського препарату, 300 пацієнтів, які страждають від Covid-19 середнього ступеня тяжкості та потребують кисневої терапії, але не лікування на ШВЛ, отримають одну з двох доз Rabeximod або плацебо в подвійному сліпому дослідженні.

Cyxone планує представити попередні дані дослідження у третьому кварталі 2021 року.

За позитивного результату дослідження Cyxone має намір подати заявку на дозвіл на використання препарату в екстрених випадках після визначення стратегічного партнера з комерціалізації.

Паралельно компанія продовжить розроблення Rabeximod для лікування Covid-19, а також для лікування інших респіраторних захворювань, спричинених вірусами, і ревматоїдного артриту.

Цитата

"Ми раді незабаром розпочати другу фазу дослідження, в якому ми прагнемо розробити пероральний препарат для пацієнтів із помірним Covid-19, запобігаючи прогресуванню до гострих симптомів, уникаючи необхідності інтенсивної терапії та полегшуючи тягар для лікарень та систем охорони здоров'я. За успішного результату Rabeximod може бути розроблено як лікарський засіб-кандидат не тільки від Covid-19, а й для лікування інших порушень імунної системи, включаючи гострі респіраторні захворювання, спричинені вірусами", - коментує генеральний директор Cyxone Тара Гайтнер.

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...