"Слуги народу" проти хазяїв: "Нардепи від БПП, НФ, "Батьківщини" і "Волі народу" хочуть зробити відомчі лікарні недоступними для простих українців", - Супрун

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, мета якого зробити такі заклади як "Феофанія" недоступними в рамках єдиного медичного простору.

Про депутатську ініціативу в.о. голови МОЗ Уляна Супрун написала на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Вона нагадала, що тиждень тому розповіла про плани щодо створення єдиного медичного простору, в рамках якого всі відомчі медичні заклади, такі як лікарні для залізничників, чорнобильців або держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян. На що народні обранці оперативно відреагували.

"Ініціатори законопроекту пропонують залишити для медустанов Державного управління справами та Національної академії медичних наук все без змін - щоб вони й надалі фінансувалися за окремою статтею витрат бюджету і надавали медичні послуги тільки для "своїх".

Тобто не переходили на принцип фінансування "гроші за пацієнтом", не надавали послуги для всіх громадян, які захочуть там лікуватися, а існували як окремий острів, куди потрапити можуть тільки обрані", - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

Супрун повідомила, що законопроект подали члени фракцій БПП, Народного фронту, "Батьківщини" і групи "Воля народу".

Чиновниця переконана, що українські медустанови мають працювати в єдиному медичному просторі, коли всі лікарні однаково доступні для кожного громадянина.

"Будь-які винятки, які пропонують ввести на цьому шляху, суперечать ідеї трансформації системи охорони здоров'я - пацієнт у центрі уваги. Не депутати, міністр чи президент. А кожен громадянин, як платник податків, має право вибирати державний, комунальний чи приватний медзаклад, в якому він хоче лікуватися", - резюмувала вона.

Моторошна трагедія: У Житомирі сміттєвоз вбив чоловіка, який спав у сміттєвому баку

четвер, 18 квітень 2024, 7:24

У Житомирі чоловік загинув у кузові сміттєзбирального автомобіля. Попередньо, місцевий 46-річний житель заснув у контейнері для сміття, а потім потрапив під спеціальний прес разом із відходами, передають Патріоти України. Про це повідомили в Головному...

Метеозалежним приготуватись: Попереду кілька днів важких магнітних бур

четвер, 18 квітень 2024, 7:15

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-20 квітня 2024 року . Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу...