Служили на різних напрямках, але загинули з різницею у три дні: На Закарпатті поховали братів-військових

На фронті загинули двоє братів із Закарпаття – Сергій та Віталій Грегори. Чоловіки воювали у різних підрозділах, на різних напрямках фронту. А загинули з різницею лише в три дні. Ховали їх у рідному селі Тур'я Бистра під Ужгородом, передають Патріоти України

Для невеликого села Тур'я Бистра на Закарпатті повідомлення про загибель двох бійців, братів Грегорів, стало першим із початку повномасштабної війни проти Росії. Попрощатися з 36-річним Віталієм та 41-річним Сергієм, незважаючи на дощ, прийшли майже всі мешканці села.

"Віталій і Сергій воювали на різних напрямках. Віталій загинув під Херсоном 9 вересня. Батько говорив, що вони підірвалися в БМП. Сергій загинув 11 вересня під Донецьком, він отримав смертельні осколкові поранення. Ще годину-дві був живий, але потім помер", – каже староста села Іван Кметич.

Прощалися із братами біля місцевої церкви. Так вирішили тому, що старший із братів Сергій брав участь у будівництві храму. Він мешкав у селі, займався ремонтами, будівництвом будинків.

"Його багато хто знав і кликав до себе щось зробити. Він нікому не відмовляв. Ще й своє щось запропонує, щоб було краще і красивіше. Сергій був одружений. Від першого шлюбу у нього є дочка, вже доросла. Як тільки почалася повномасштабна війна, одразу вирушив у військкомат в Ужгороді, ми навіть і не знали про це.

Перед смертю він попросив, щоб передали дружині – поховати його у рідному селі. Інший брат, Віталій, мешкав в Ужгороді останні роки. Він уже кілька років служив за контрактом. Батько вирішив, що обох синів поховають поряд у рідному селі, де вони народилися та виросли", – розповідає староста.

Братів виховував батько, їхня мама померла багато років тому. У сім'ї дітей було лише двоє, тож тепер батько залишився один. Місцеві жителі про братів говорять лише добре. Чуйні, працьовиті, завжди приходили на допомогу і нікому не відмовляли.

Джерело: Обозреватель

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...