Служити будуть всі? В одній з країн ЄС розглядають обов'язковий призов для жінок

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що влада країни розглядає можливість мобілізації жінок. Про це пише Kristeligt Dagblad із посиланням на заяву міністра 29 квітня, передають Патріоти України.

За його словами, багато зусиль було спрямовано, аби обговорити моделі того, як Данія може досягти повної рівності для жінок.

"Але я також визнаю, що це повинно відбутися після наступних загальних виборів, тому що деякі партії не хочуть, щоб це сталося по цей бік виборів", — заявив він.

За словами міністра, Копенгагену слід терміново досягти угоди, адже "РФ вдерлася до України, і Данії необхідно переозброїтися".

Нині служба для жінок у данській армії добровільна. Однак, за словами очільника міноборони, більшість партій виступають за те, аби вона була обов'язковою.

"Викладався по повній для захисту, а отримав ненависть": Поранений військовий поскаржився на проблеми під час роботи в ТЦК (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:54

Працівники ТЦК щодня виписують повістки, перевіряють документи, а інколи й викликають поліцію. "Суспільне" показало як працюють військові ТЦК у Дніпрі. Зокрема, свою історію розповів Іван. Чоловік отримав поранення на фронті 4 місяці тому, а тепер прац...

"Буде тільки гірше": Столична влада відхрестилася від соцреклами фонду Яніни Соколової, яка обурила українців

вівторок, 21 травень 2024, 22:41

Київська міська державна адміністрація повідомила, що не отримувала запитів на розміщення соцреклами фонду телеведучої та журналістки Яніни Соколової на столичних бордах та сітілайтах. Про це йдеться в публікації пресслужби КМДА у Facebook, передають П...