Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
У комунальному підприємстві "Львівводоканал" поскаржились на нестачу понад 100 працівників технічних спеціальностей. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передають Патріоти України. Найбільшу потребу підприємство зараз відчуває у слюса...
В Україні у вересні 2025 року автопарк поповнили понад 2,6 тис. гібридних легкових авто (HEV i PHEV), що на 30% більше, ніж торік. Про це повідомляє Укравтопром, передають Патріоти України. Частка нових авто становила 52% проти 60% у вересні минулого р...