Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
На Волині у селі Качин Камінь-Каширського району археологи знайшли скарб – горщик зі сріблом, якому понад 1500 років. Про це розповіли у Волинському краєзнавчому музеї. Качинський скарб срібних речей датується приблизно 420 роком і належить готам – одн...
21-річний засновник біотехнологічного та оборонного стартапу Pilgrim Джейк Адлер буквально вклав власні піт і кров у розвиток бізнесу, порізавши стегна для демонстрації нової технології. Як не дивно, ці криваві зусилля окупились і він отримав $4,3 млн ...