
Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
З початком нового бюджетного року в Україні набирають чинності оновлені правила контролю за соціальними виплатами. Унаслідок цього для окремих категорій пенсіонерів можливе зменшення або тимчасове призупинення частини виплат уже з 1 січня, пише профіль...
Нове дослідження University of New England показало, що у середньому жінки віддають перевагу партнерам, на 20 сантиметрів вищим за себе. Здається, це просто питання смаку, але насправді на вибір партнера впливають як еволюційні механізми, так і психоло...