
Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
В Україні продовжується загальна мобілізація, під час якої представники ТЦК здійснюють оповіщення військовозобов'язаних чоловіків. Для цього вони мають право використовувати цивільні авто, але є нюанс. Про це в коментарі ТСН сказала адвокат Марина Бека...
В Україні проблема самовільного залишення частин (СЗЧ) досягла вже критичного рівня. На деяких ділянках незначна кількість військових має утримувати сотні кілометрів фронту. Військовослужбовець Ігор Луценко заявив, що у жовтні цього року з армії втекло...