
Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
Латвія планує скоротити допомогу українським біженцям на користь зміцнення власної оборони, — представниця латвійського офісу Управління ООН у справах біженців Даце Мейлія в інтерв’ю LSM, передають Патріоти України. За її словами, на місяць до країни п...
В Україні виробництво вершкового масла стало збитковим через високі ціни на сировину та падіння внутрішніх і експортних продажів. Деякі заводи вже скоротили випуск, а обсяги виробництва жовтня впали нижче рівня минулого року. Така ситуація може спровок...