
Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
В американському Сан-Франциско сталося масштабне відключення електроенергії, яке торкнулося приблизно 130 тисяч споживачів, повідомив головний постачальник електроенергії та газу для північної Каліфорнії Pacific Gas & Electric у соцмережі X, передають ...
Вибух стався 20 грудня в найбільшому торговому центрі Естонії Ülemiste, що розташований в Таллінні. За попередніми оцінками, поліція не пов’язує те що сталося напередодні різдвяних свят з тероризмом, передають Патріоти України з посиланням на ERR. Епіц...