
Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
В Україні дозволили тимчасове бронювання для працівників критично важливих підприємств в оборонній сфері, у яких є проблеми з військово-обліковими документами. Це стосується навіть тих чоловіків, які перебувають у розшуку. Про це йдеться у сюжеті ТСН, ...
У 2026 році українців пенсійного віку чекає подвійне підвищення виплат - з 1 січня та з 1 березня. Зростання торкнеться мільйонів людей, а також буде передбачене окреме збільшення для осіб віком від 70 років, передають Патріоти України. Перший етап ста...