
Регулярне вживання кави перед сніданком може підвищити ризик діабету другого типу. До такого висновку прийшли дослідники Університету Бата, які попросили 29 добровольців випити міцну чорну каву після пробудження, передають Патріоти України.
З'ясувалося, що рівень цукру в їх крові був на 50% вище, ніж коли вони обходилися без кави. Вважається, що кофеїн в напої перешкоджає засвоєнню цукру м'язами.
"Можливо, людям варто почекати трохи пізніше або поки вони не почнуть працювати, щоб у них не було кофеїну в організмі, коли вони їдять сніданок, що містить вуглеводи і цукор", – зазначив старший автор дослідження Джеймс Беттс.
Пішла з життя легенда французького кіно і модна ікона Бріжит Бардо. Акторці було 91. Про це повідомляє France24. Сумну новину підтвердили представники фонду акторки Brigitte Bardot Foundation, передають Патріоти України. Бардо отримала міжнародну попул...
В Україні з 1 січня 2026 року очікується перегляд рівня прожиткового мінімуму для пенсіонерів, що вплине на розмір мінімальних пенсійних виплат. Зокрема, дехто зможе отримати більше на 1,5 тис. грн. Про це поінформував експерт із пенсійних питань Вікт...