Смачно і корисно! Як спекти житній хліб у духовці: Покроковий рецепт і поради (відео)

Домашній хліб завжди смачніший за той, який ми купуємо в магазині. Але як же приготувати його самостійно, не маючи в арсеналі спеціальної печі і всяких хитромудрих продуктів? Насправді, це дуже просто зробити. Потрібно тільки слідувати покроковому рецепту, який ми розписали в цьому матеріалі, передають Патріоти України.

Отже, для приготування домашнього житнього хліба вам знадобляться наступні інгредієнти: вода (125 мл), пшеничне борошно (240 г), соняшникова олія (2 ст. л.), кмин (1 ст. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.), мед (25 мл), житнє борошно (120 г), сіль (1 ч. л.).

Крок 1: Для початку в неглибокій мисці потрібно змішати дріжджі і цукор.

Крок 2: Тепер суху суміш потрібно залити теплою водою. Коли на поверхні з'явиться пінка (приблизно через 5 хвилин), потрібно додати рідкий мед і соняшникову олію.

Крок 3: Потім слід по черзі всипати в майбутнє тісто житнє і пшеничне борошно і ретельно перемішати.

Крок 4: Замісити густе тісто, після чого додати в нього кмин і гарненько розім'яти, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.

Крок 5: Сформувати з тіста кулю, накрити її вологим рушником і відправити в тепле місце. Приблизно через 1 годину тісто почне збільшуватися, тоді можна переходити до наступного етапу.

Крок 6: Деко застелити папером для випічки і трохи змастити олією.

Крок 7: Викласти на деко тісто, надати йому овальну форму і зробити кілька надрізів. Потім відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 50 градусів.

Крок 8: Збільшити температуру до 180 градусів і випікати хліб ще 30 хвилин.

Крок 9: Готовому хлібу потрібно дати трохи охолонути, після чого його можна одразу ж подавати до столу.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...