Смачного на Великдень від закарпатських господинь: Ребра в духовці

Закарпаття завжди вражає. Горами, своєю європейскістю, смачною кавою і дуже смачними стравами.


Патріоти України разом з Закарпатськими Новинами пропонують вам новий рецепт страви до Великоднього столу.

Ребра в духовці

Вам знадобиться:

1 кг свинячих ребер

сіль, перець – за смаком

суміш для натирання:

1 ст. ложка меду

1 ст. ложка гірчиця готова міцна

0,5 ч. ложки паприки

1 ст. ложка суміші трав для свинини

3 ст. ложка олії

Ребра підібрати не особливо жирні, з мінімальними прошарками сала. Посолити, поперчити і залишити маринуватися на ніч в холодильнику.

Далі ребра треба проварити в підсоленій воді 20 хв під кришкою. Воді дати стільки, щоб вона покрила не більше половини ребер.

Приготувати суміш для натирання (з розрахунку 100 г на 1 кг ребер). Ребра вийняти і остудити злегка. Обмазати їх з усіх боків сумішшю. 1/3 суміші відкласти на потім.

Помістити ребра в нагріту до +1600С духовку на 20 хв. Дістати, обмазати ребра ще раз і перевернути. Зробити так кілька разів, й коли вони стануть рум'яними з усіх сторін, подавати на стіл!

Були вкрай дефіцитними! За які продукти в СРСР мало не билися

понеділок, 15 грудень 2025, 6:33

У радянські часи вміст холодильника часто визначав соціальний статус сім’ї. Деякі продукти з’являлися на прилавках так рідко, що їхня покупка ставала маленьким святом і темою для розмов із сусідами, передають Патріоти України. Люди годинами вистоювали ...

Варто знати! Кого можуть залишити без пенсії з 1 січня і що робити

понеділок, 15 грудень 2025, 2:08

Деякі українські пенсіонери можуть втратити свої виплати, причому статися це може вже з 1 січня 2026 року. Причиною тому - відмова від проходження обов'язкової фізичної ідентифікації, передають Патріоти України. Як повідомляє пресслужба Пенсійного фонд...