Ресторатор Євген Клопотенко вирішив здивувати українців оригінальним рецептом ковбасок, які він замість м'яса начинив картоплею, звареною в "мундирі". Покрокове приготування страви кулінар дав на своєму особистому сайті, передають Патріоти України.
Відваріть картоплю в мундирі, дайте їй охолонути і почистіть.
Наріжте сало невеликими кубиками і відправте його на сковороду, розтопивши до стану м'яких шкварок. Приберіть їх зі сковороди, а на смальці, який вийшов підсмажте порізані цибулю і часник.
Картоплю пропустіть через м'ясорубку або потовчіть, додайте шкварки з цибулею і часником, додайте сіль і перець за смаком, а також мелений лавровий лист. Всю масу ретельно перемішайте.
Тепер наповніть кишки підготовленою масою, сформувавши ковбаски приблизною довжиною 12-15 см. Після візьміть дерев'яну зубочистку і в кожну ковбаску проткніть в декількох місцях.
Викладіть ковбаски на деко, застелене пергаментним папером і змащене соняшниковою олією, і запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Подавайте ковбаски гарячими і зі сметаною.
Від 2026 року ціни на електроенергію для побутових споживачів (від грудня до грудня відповідних років) щорічно зростатимуть на 15% (плюс-мінус 5%). Про це йдеться в листі Мінекономіки №3011-02/30287-03 з уточненими сценарними умовами функціонування еко...
У понеділок, 8 вересня, планових чи екстрених відключень електроенергії не заплановано. Проте ситуація в енергосистемі складна. Про це повідомили у ДТЕК, передають Патріоти України. "Шановні клієнти! Розпоряджень про застосування стабілізаційних чи ек...