Ресторатор Євген Клопотенко вирішив здивувати українців оригінальним рецептом ковбасок, які він замість м'яса начинив картоплею, звареною в "мундирі". Покрокове приготування страви кулінар дав на своєму особистому сайті, передають Патріоти України.
Відваріть картоплю в мундирі, дайте їй охолонути і почистіть.
Наріжте сало невеликими кубиками і відправте його на сковороду, розтопивши до стану м'яких шкварок. Приберіть їх зі сковороди, а на смальці, який вийшов підсмажте порізані цибулю і часник.
Картоплю пропустіть через м'ясорубку або потовчіть, додайте шкварки з цибулею і часником, додайте сіль і перець за смаком, а також мелений лавровий лист. Всю масу ретельно перемішайте.
Тепер наповніть кишки підготовленою масою, сформувавши ковбаски приблизною довжиною 12-15 см. Після візьміть дерев'яну зубочистку і в кожну ковбаску проткніть в декількох місцях.
Викладіть ковбаски на деко, застелене пергаментним папером і змащене соняшниковою олією, і запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Подавайте ковбаски гарячими і зі сметаною.
Вчителька української мови з Дніпра Світлана Чернишова спростувала поширений міф про те, що казка "Колобок" – це російська народна казка. За її словами, варто спочатку перевірити походження казки, а тоді забороняти або ні. Освітянка зауважила, що відмо...
В Україні, якщо громадянин ніколи не працював офіційно і не має мінімум 15 років страхового стажу, пенсія за віком йому не призначається. Замість цього після досягнення 65 років він може отримувати лише соціальну допомогу в розмірі від 2 361 до 3 028 г...