Смакувати буде не всім: Вчені назвали закуску, яка продовжує життя

Вчені з’ясували, що ферментовані продукти дозволяють захистити здоров’я серця і судин і продовжити життя. З цим чудово справляється популярна корейська закуска кімчі - квашена капуста в гострих спеціях, передають Патріоти України.

«Страва кімчі може похвалитися широким спектром переваг для здоров’я і може бути особливо ефективною, коли мова йде про зниження холестерину і зниження інсулінорезистентності — ключового фактора розвитку діабету», — зазначили фахівці.

Екперти провели експеримент, у якому 21 доброволець у переддіабетному стані протягом восьми тижнів щодня вживав свіжу або ферментовану кімчі. Ті, хто їв закуску у ферментованому вигляді, відчули сприятливий ефект: у них знизилися інсулінорезистентність, рівень кров’яного тиску і маса тіла.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...