Вчені з’ясували, що ферментовані продукти дозволяють захистити здоров’я серця і судин і продовжити життя. З цим чудово справляється популярна корейська закуска кімчі - квашена капуста в гострих спеціях, передають Патріоти України.
«Страва кімчі може похвалитися широким спектром переваг для здоров’я і може бути особливо ефективною, коли мова йде про зниження холестерину і зниження інсулінорезистентності — ключового фактора розвитку діабету», — зазначили фахівці.
Екперти провели експеримент, у якому 21 доброволець у переддіабетному стані протягом восьми тижнів щодня вживав свіжу або ферментовану кімчі. Ті, хто їв закуску у ферментованому вигляді, відчули сприятливий ефект: у них знизилися інсулінорезистентність, рівень кров’яного тиску і маса тіла.
У Полтавській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, передають Патріоти України. За даними суду, у жовтні 2024 ро...
У місті Стрий Львівської області хлопець впав з моста. Йому вдалося вижити, він у лікарні. Про це повідомили в ДСНС Львівщини, передають Патріоти України. Напередодні о 20:26 рятувальники отримали повідомлення про те, що 14-річний хлопчик впав з моста ...