Вчені з’ясували, що ферментовані продукти дозволяють захистити здоров’я серця і судин і продовжити життя. З цим чудово справляється популярна корейська закуска кімчі - квашена капуста в гострих спеціях, передають Патріоти України.
«Страва кімчі може похвалитися широким спектром переваг для здоров’я і може бути особливо ефективною, коли мова йде про зниження холестерину і зниження інсулінорезистентності — ключового фактора розвитку діабету», — зазначили фахівці.
Екперти провели експеримент, у якому 21 доброволець у переддіабетному стані протягом восьми тижнів щодня вживав свіжу або ферментовану кімчі. Ті, хто їв закуску у ферментованому вигляді, відчули сприятливий ефект: у них знизилися інсулінорезистентність, рівень кров’яного тиску і маса тіла.
У Кіровоградській області поліція затримала трьох чоловіків та повідомила їм про підозру у вбивстві військового. Про деталі справи розповіли в поліції Кіровоградської області, передають Патріоти України. У заяві повідомляється, що нещодавно до правоохо...
В Україні подовжили дію воєнного стану до 3 лютого 2026 року. Отже, тривають і мобілізаційні заходи. Згідно з чинним законодавством чимало громадян можуть бути призвані на службу. ТСН.ua зібрав усе, що варто знати військовозобов’язаними про мобілізацію...