Смажене м'ясо руйнує нашу ДНК - шокуюче дослідження вчених

Дослідники з'ясували, що приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини, підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань. Червоне м'ясо класифікується ВООЗ як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які викликають рак у людей.

Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку.

Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. М'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.

Мешканців українських степів тоді знав весь цивілізований світ: Як скіфи тисячі років тому торгівлею та зброєю поширювали свій вплив від Єгипту до Ірану

субота, 12 липень 2025, 23:55

Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...

Харків накрила потужна злива з грозою: Дороги підтоплені, у місті впало багато дерев та кілька електроопор (фото, відео)

субота, 12 липень 2025, 22:51

Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...