Дослідники з'ясували, що приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини, підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб, передають Патріоти України.
Незважаючи на те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань. Червоне м'ясо класифікується ВООЗ як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які викликають рак у людей.
Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку.
Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. М'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.
Від 1 січня 2025 року педагогічні працівники середніх шкіл почнуть отримувати щомісячну доплату в розмірі 1 300 грн, а від 1 вересня сума збільшиться до 2 600 грн. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України №1286, передають Патріоти України....
В енергосистемі зберігається значний дефіцит, і ситуація в ній змінюється - можливі зміни в застосуванні заходів обмеження світла. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", передають Патріоти України. Зазначається, що зараз українська енергосистема...