Смажене м'ясо руйнує нашу ДНК - шокуюче дослідження вчених

Дослідники з'ясували, що приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини, підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань. Червоне м'ясо класифікується ВООЗ як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які викликають рак у людей.

Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку.

Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. М'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.

Готуйтеся! До одержувачів субсидій та пільг можуть прийти з перевіркою

понеділок, 15 грудень 2025, 11:43

Пенсійний фонд України (ПФУ) нагадує, що для призначення чи підтвердження права на отримання житлових субсидій та пільг передбачено можливість складання Акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, передають Патріоти України. В окремих ...

Накинулися в трамваї: У Познані напали на пару українців, впізнавши їх за мовою, кривдники вже затримані

понеділок, 15 грудень 2025, 11:24

У Познані повідомляють про напад на пару українців у трамваї, що стався після того, як кривдники почули їхню розмову українською. Про інцидент повідомив на своїй сторінці у Facebook міський радник Анджей Прендке, який став свідком подій, та опублікува...