Смажене м'ясо руйнує нашу ДНК - шокуюче дослідження вчених

Дослідники з'ясували, що приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини, підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань. Червоне м'ясо класифікується ВООЗ як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які викликають рак у людей.

Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку.

Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. М'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.

"Став важливою постатю в місті": Мер Харкова відреагував на скаргу японського волонтера, який мав проблеми з міграційною службою

понеділок, 20 січень 2025, 13:52

Японському волонтерові Фумінорі Цучіко, який відкрив благодійну кав’ярню у Харкові, буде подовжено дозвіл на перебування в Україні. Про це заявив міський голова Харкова Ігор Терехов, передають Патріоти України. «Спілкувався з керівником харківської міг...

У Білій Церкві ровесниця та двоє старших хлопців побили малолітню дівчинку (відео)

понеділок, 20 січень 2025, 13:42

У Білій Церкві на Київщині підлітки побили 12-річну дівчинку. До правоохоронців від матері дівчинки надійшла заява. Тепер підозрюваним загрожують виправні роботи на строк до одного року. Про це повідомили у поліції Київської області, передають Патріоти...