Смажене м'ясо руйнує нашу ДНК - шокуюче дослідження вчених

Дослідники з'ясували, що приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини, підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань. Червоне м'ясо класифікується ВООЗ як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які викликають рак у людей.

Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку.

Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. М'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.

Уряд збирається запровадити додаткову виплату жінкам, які народили дитину

понеділок, 19 травень 2025, 13:57

Міністерство соціальної політики розробило проєкт закону. Він має підвищити рівень народжуваності та допомогти батькам поєднувати виховання дітей з навчанням чи роботою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на проєкт, розміщений для обгово...

Бережіться! Шахраї в Україні почали маскуватись під маркетплейси

понеділок, 19 травень 2025, 12:39

В Україні фіксується стрімке зростання онлайн-шахрайства, зокрема фішингових атак, коли зловмисники під виглядом відомих маркетплейсів виманюють банківські дані та гроші користувачів. Щоб не стати жертвою, важливо перевіряти адресу сайту, користуватись...