Дослідники з'ясували, що приготування їжі на сильному вогні пошкоджує її ДНК, що може пошкоджувати ДНК людини, підвищуючи ризик розвитку раку та інших хвороб, передають Патріоти України.
Незважаючи на те, що червоне м'ясо і має деяку поживну цінність, його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку та хронічних захворювань. Червоне м'ясо класифікується ВООЗ як "імовірний" канцероген групи 2А через високий вміст хімічних речовин та молекул, які викликають рак у людей.
Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як смажене м'ясо та інші продукти можуть збільшувати ризик раку.
Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. М'ясо, риба, птахи й так далі – все це колись було живими організмами. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.
Українським пенсіонерам варто очікувати підвищення виплат у 2026 році. Традиційна індексація пенсій, запланована на березень, знову відбудеться. Вона стосуватиметься солідарної трудової пенсії, а її розмір залежатиме від інфляції у 2025 році та темпів ...
Натураліст із Шотландії випадково знайшов стеблову медузу (Depastrum cyathiforme), яка понад півстоліття вважалася вимерлою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian. Ця медуза, що своїм виглядом нагадує квітку будяка, востаннє...