Смерть ексзаступниці генпрокурора та її доньки: У поліції розповіли нові подробиці

Колишня заступниця генерального прокурора України Ольга Колінько нібито могла бути вбита. Після розтину тіла екс-чиновниці стало відомо, що у неї є перелом хрящів гортані, а таку травму могло спричинити здавлення чи придушення. Про це пише видання "Ракурс", посилаючись на відомості джерела у судово-медичній експертизі, передають Патріоти України.

Речник Нацполіції України Олена Бережна в коментарі "Суспільному" заявила, що відомості, поширені ЗМІ, нібито про наявність ознак вбивства Колінько, не відповідають дійсності. "Такої інформації у нас немає в заключенні, і нам невідомо звідки вона поширюється", - підкреслила вона.

Спікер зазначила, що "за результатами проведеного розтину причину (смерті, - Ред.) встановити не вдалося через гнилісні зміни, тому призначено проведення експертиз". "У Кримінальному кодексі немає такої статті як "нещасний випадок". Тому всі провадження зі смертю відкриваються за статтею 115 (умисне вбивство), так передбачає процедура. Ознак насильницької смерті, оскільки вчора (10 січня, - Ред.) експерт оглядав наочно, - не було...", - сказала Бережна.

У поліції додали, що причини смерті доньки екс-чиновниці Ярослави, яку також знайдено мертвою, ще теж невідомі через гнилисті зміни. Буде проведено експертизи.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...