Смерть комбата, чиї солдати "тримали" Вугледар: У бригаді вперше прокоментували трагедію, відреагувавши на чутки про самогубство

У 123 бригаді тероборони ЗСУ вперше прокоментували загибель командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба. На сторінці бригади в Фейсбук повідомили, що всі обставини наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування, передають Патріоти України.

“Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу. Світла пам'ять воїну-захиснику, співчуття рідним та близьким військовослужбовця”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 жовтня у Первомайську Миколаївської області попрощались з командиром 186 окремого батальйону 123 окремої бригади ТрО підполковником Ігорем Грибом.

У Первомайській міській раді сухо повідомили, що боєць загинув "2 жовтня 2024 року, під час виконання службових обов’язків із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави".

Натомість журналіст Володимир Бойко стверджує, що 33-річний офіцер покінчив життя самогубством. “У Первомайську Миколаївської області 4 жовтня 2024 року попрощались з командиром 186 окремого батальйону 123 окремої бригади ТрО підполковником Ігорем Грибом. 33-річний комбат застрелився 2 жовтня після того, як його батальйон втік з позицій під Вугледаром, внаслідок чого місто було втрачено остаточно”, — написав журналіст.

У коментарях він уточнив, що після шикування особового складу комбат відпустив бійців, а потім почули постріл. Нікого на місці трагедії більше начебто не було.

Це вже «зрада» – чи ще ні?

субота, 5 жовтень 2024, 17:55

Стосовно повідомлення про нібито пропозицію Зеленського визнати за росією окуповані території в обмін на... "гарантії НАТО". Тепер про критичне. Financial Times пише, що Зеленський привіз на Захід пропозицію де факто погодитись із окупацією українських...

Має своє власне "Сонце": Вчені виявили нову планету, яка в 30 разів важча за Землю

субота, 5 жовтень 2024, 16:06

Астрономи виявили новий світ на відстані 685 світлових років від нас. Ця планета, що отримала назву TOI-5005 b, обертається навколо схожої на Сонце зірки. Про це пише Interesting Engineering, передають Патріоти України. Планета приблизно в шість разів ...