Смерть маршрутного шансону: У Раді хочуть заборонити "акустичне насильство" в громадському транспорті

Депутати пропонують заборонити трансляцію музики або фільмів у громадському транспорті. В Комітеті Верховної Ради з питань євроінтеграції опрацьовується законопроєкт "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо заборони акустичного насильства)" (№3006), зазначають Патріоти України.

Проєктом закону пропонується встановити заборону на трансляцію в салонах рейсових автобусів музики, звуку фільмів або інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів).

У таксі або під час нерегулярних автобусних перевезень така трансляція допускається за згодою всіх пасажирів.

Зазначається, що розробка законопроєкту викликана необхідністю "захистити пасажирів громадського транспорту від акустичного насильства - трансляції нав'язливих звуків проти волі слухача".

Автори документа додають, що практика трансляції в салонах громадського транспорту гучних звуків - музики, фільмів, радіопрограм і т.д. - набула масового поширення і створює дискомфорт для багатьох пасажирів.

Одноклубники українського футболіста ледь не побилися за право виконати пенальті (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:44

У матчі 33 туру чемпіонату Англії з футболу лондонський «Челсі», за який виступає українець Михайло Мудрик, приймав у себе вдома «Евертон». Поєдинок завершився з рахунком 6:0 на користь господарів поля, але запам'ятається він курйозним епізодом – лондо...

25-річна українка організувала "фабрику документів" у Гданську, але щось пішло не так (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:02

Польські правоохоронці затримали 25-річну громадянку України, яку підозрюють у підробці документів. Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може сягати 14,5 млн злотих (близько 142 млн грн). Про це повідомила Прикор...