Смертельна небезпека! Бортпровідник розкрив несподівану правду про туалети в літаку

На борту літака найнебезпечнішим місцем з точки зору пожежної безпеки є туалет. Про це розповів бортпровідник авіакомпанії British Airways Саймон Мартон, передають Патріоти України.

За його словами, в разі виникнення пожежі вогонь з цієї кімнати буде поширюватися дуже швидко, при цьому руйнуючи життєво важливі для літака кабелі, повідомляє Express.

На такі випадки члени екіпажу мають в розпорядженні такі інструменти, як лом і сокиру. Також він пояснив, навіщо в туалеті роблять попільнички, якщо на борту куріння заборонене. Це запобіжний засіб - якщо пасажир все ж вирішить порушити заборону і закурити, поруч має бути місце для безпечного гасіння сигарети.

Без попільнички існує шанс, що людина кине недопалок у відро для сміття і воно випадково загориться - ризик, на який авіакомпанії не готові йти.

Видання зазначає, що у влади є вагомі підстави для введення подібних правил. У 1973 році літак, що прямував з Ріо-де-Жанейро в Париж, був вимушений здійснити аварійну посадку через сильне задимлення в салоні. В результаті загинули 123 пасажири. За однією з версій, причиною трагедії стала непогашена сигарета.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...