Смертельна НП на російському підводному човні: Названо ймовірну причину пожежі

Пожежа на російському глибоководному апараті "Лошарик", жертвами якої стали 14 моряків, могла статися через проблеми з однією з акумуляторних батарей при піднесенні апарату з глибини. Про це пише видання Forbes з посиланням на джерела, близькі до Міноборони РФ, повідомляють Патріоти України.

Аварія сталася 1 липня під час дослідження морського рельєфу на наявність технічних спецзасобів в Баренцевому морі за завданням ВМФ Росії. При цьому, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що на апараті перебувала цивільна особа. За даними Forbes, це може означати, що там могло проводитися випробування нового обладнання.

Акумуляторна батарея, яка, як стверджується, стала причиною аварії, забезпечує живлення глибоководного апарату. За даними джерела видання в суднобудівній промисловості, акумуляторна батарея спровокувала горіння на підводному апараті при спливанні. При цьому екіпаж зміг не допустити пошкодження атомної силової установки апарату.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...