Смертельна загроза? Імплантат компанії Маска, вживлений у мозок людини, вперше вийшов із ладу

Перший встановлений людині імплантат компанії Neuralink, якою володіє американський бізнесмен та мільярдер Ілон Макс, вийшов з ладу після того, як з мозку було витягнуто кілька ниток, що реєструють нейронну активність. Про це повідомляє The Hill.

Компанія повідомила, що нитки витягли через кілька тижнів після операції в кінці січня, під час якої в мозок 29-річного Ноланда Арбо було встановлено апаратне забезпечення Neuralink. Це зменшило кількість ефективних електродів і здатність паралізованого Арбо керувати комп'ютерною мишою за допомогою мозку.

«У відповідь на цю зміну ми модифікували алгоритми запису, щоб зробити їх більш чутливими до сигналів нейронної популяції, вдосконалили методи перетворення цих сигналів у рухи курсора та покращили користувацький інтерфейс», – йдеться у блозі Neuralink.

Компанія заявила, що коригування призвели до «швидкого і стійкого поліпшення» в бітах в секунду, а також точності управління курсором, перевершивши початкові показники Арбо.

Як повідомляє The Wall Street Journal, хоча проблема, схоже, не загрожує безпосередньо чоловікові Neuralink вже висунула ідею про видалення його імплантату.

Компанія також повідомила Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, що вона має розв'язання проблеми, яка виникла з імплантатом Арбау.

Імплантат був встановлений більш як 100 днів тому. У своєму блозі компанія заявила, що Арбо може грати в комп'ютерні ігри, переглядати інтернет-сторінки, вести прямі трансляції та користуватися іншими додатками, керуючи курсором силою своєї думки.

Нова ІПСО: У мережі поширюють фейк росіян про збір даних школярів для реєстру призовників

понеділок, 20 травень 2024, 21:43

У мережі поширюють несправжній лист від Міністерства освіти і науки України щодо збору даних школярів для реєстру призовників. Про це повідомила пресслужба відомства в понеділок, 20 травня, передають Патріоти України. Зазначається, що мережею шириться ...

Таке тут вже не вперше: У Німеччині напали на українського підлітка

понеділок, 20 травень 2024, 21:01

У німецькому місті Дортмунд Рурського району 15-річний підліток з України отримав ножові поранення. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти України. Зазначається, що 15-річний хлопець з двома друзями розпочали розмову з двома дівчатами і це, ймовірн...