Смертельна знахідка з Третього Рейху: Пара найшла на пляжі давню капсулу з ціаністим калієм

Сімейна пара з Англії виявила в піску капсулу з отрутою, імовірно, виготовлену в Німеччині під час Другої світової війни, передають Патріоти України.

Емма Лофтхаус і Шон Блумер зробили знахідку, коли гуляли по березі моря на острові Уайт. Усередині капсули виявилася скляна ампула з прозорою рідиною. "Спочатку ми припустили, що вона наповнилася морською водою, але, схоже, до нас її ніхто не відкривав", - розповіла Лофтхаус.

Співробітники місцевої поліції запропонували парі викинути капсулу або залишити її собі. "Ми вирішили зберегти знахідку, адже це частина історії", - каже Лофтхаус. Вона і Блумер вважають, що підібрали на пляжі капсулу з ціаністим калієм з нацистської Німеччини. Вони планують самостійно вивчити знахідку і відновити напівстерті позначки на її поверхні.

Ціаністий калій - одна з найнебезпечніших і найстаріших отрут. Вона блокує засвоєння кисню організмом і зупиняє внутрішньоклітинні процеси, що призводить до швидкої загибелі. У кінці Другої світової війни лідери нацистської Німеччини наклали на себе руки за допомогою капсул з отрутою, що нагадують знайдену на острові Уайт.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...