"Смертність буде не менша": Білл Гейтс попередив про катастрофу гірше пандемії коронавірусу

У людства немає часу і потрібно діяти вже сьогодні.

Білл Гейтс. Фото: соцмережі.

Американський мільярдер і засновник Microsoft Білл Гейтс вважає, що в найближчі десятиліття планету чекає криза, яка виявиться куди гірше нинішньої пандемії коронавіруса. На його думку, планета зіткнеться з катастрофічними бідами, викликаними зміною клімату. Про це він написав у своєму блозі GatesNotes, передають Патріоти України.

"Як би не була жахлива пандемія, зміни клімату можуть бути ще гірше... Якщо ви хочете зрозуміти, яких збитків завдасть зміна клімату, подивіться на Covid-19 і розподіліть страждання на набагато більш тривалий період часу. Загибель людей і економічні труднощі, викликані цієї пандемією, - це те, що буде відбуватися регулярно, якщо ми не усунемо викиди вуглецю в світі", - запевняє мільярдер.
Засновник Microsoft порівнює наслідки екологічної кризи з пандемією коронавіруса. Летальність від інфекції склала в середньому 14 осіб на 100 000 населення. За оцінкою підприємця, в найближчі 40 років смертність від підвищення температури на Землі буде такою ж, а до 2100 року цей показник буде в п'ять разів більше.
На думку Гейтса, щоб уникнути таких наслідків, потрібно направити на боротьбу зі зміною клімату сили науки в різних галузях. Прийняті рішення повинні працювати і в бідних країнах. А починати цю боротьбу треба прямо зараз, витягуючи уроки з пандемії коронавіруса - тобто діяти так само згуртовано і з такою же напругою, як країни роблять це в протистоянні з пандемією.
Мільярдер зазначив, що у людства немає часу і потрібно діяти вже сьогодні. "Будуть потрібні десятиліття, щоб створити і впровадити всі необхідні розробки в області чистої енергії", - підсумував він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...