Сміялись та знімали відео для ТікТок: На Черкащині підлітки познущались з могили захисника України (відео)

У селі Івахни Уманського району Черкаської області четверо 14-річних школярів познущались з могили захисника України. Вони зірвали прапор, гучно сміялись та опублікували відео в ТікТок. Про це повідомляє поліція Черкаської області, передають Патріоти України.

Підлітки вночі прийшли на кладовище, де похований захисник України. Вони зірвали з його могили прапор України та гучно сміялись. Все це неповнолітні знімали на відео, яке опублікували в ТікТок.

Поліція встановила причетних до злочину. Ними виявилися двоє хлопців та двоє дівчат, віком 14 років. Їх доставили до районного управління поліції, де вони разом із батьками дали свідчення. На батьків, за невиконання ними обов'язків щодо виховання дітей складено адміністративні протоколи.

За цим фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Винуватцям загрожує до 5 років обмеження волі або до 7 років в'язниці.

Черкаські видання пишуть, що місцеві жителі обурені вчинком підлітків та уже опублікували їхні фото в соціальних мережах. Люди вимагають покарати підозрюваних та їхніх батьків. Відомо, що школярі познущались з могили захисника Михайла Легенчука, який загинув 19 жовтня 2022 року під час ворожого мінометно-артилерійського обстрілу.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...